Orange с мобилна телефонна услуга за имигрантите във Великобритания

450
Orange с мобилна телефонна услуга за имигрантите във Великобритания

Британският телекомуникационен оператор Orange стартира мобилна телефонна услуга, насочена към нарастващата общност от Източна Европа в страната. Тя ще бъде част от
усилията на новия шеф на групата Том Александър да изнесе дейността на компанията на нововъзникващи пазари, пише електронното издание на британския вестник "Гардиън".

GlobalCell е оператор на мобилни виртуални мрежи (MVNO), който използва националната мрежа на Orange, за да предлага услугите си. С персонал, който владее свободно полски,
руски, литовски и словашки, както и английски, ГлобалСел се надява да привлече клиенти от Източна Европа, откъдето напоследък има голям наплив във Великобритания. Компанията
планира да прибави български, румънски, латвийски и чешки езици към услугите си през следващите месеци.

За много от операторите, насочили се към имигрантски или етнически малцинства истинските икономии идват от обаждания до други държави. При телекомуникационния оператор Lebaraнапример, международните обаждания започват от 4 пенса на минута.

Orange ръководи и мрежата Blyk, мобилна телефонна услуга, насочена към лица от 16 до 24 години, която им предоставя безплатни обаждания, ако те в замяна приемат да извършват рекламни и маркетингови кампании.

Телекомуникационните оператори се надяват рекламата един ден да се превърне в основна част от приходите им. Рекламата може да им предостави част от пазара на онлайн търсачките, а освен това чрез нея може да се заплаща и за безплатно сваляне на файлове от интернет. Според някои оценки Blyk, например, има над 150 000 потребители от пускането й само преди една година.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg