Отчетният сезон в САЩ бе открит с резултатите на Alcoa

403
Отчетният сезон в САЩ бе открит с резултатите на Alcoa

Отчетният сезон в САЩ бе открит традиционно с резултатите на алуминиевия гигант Alcoa Inc. От компанията отчетоха понижение в печалбата си за изминалото тримесечие от 4% до 715 млн. долара, или 81 цента на акция, на фона на реализираната година по-рано печалба от 744 млн. долара, или 85 цента на акция.

Приходите на компанията за изминалото тримесечие са се повишили с 3.8% до рекордните 7.8 млрд. долара. Резултатът се оказа под средните очаквания на анализаторите за приходи от 8.3 млрд. долара.

За първите шест месеца на годината печалбата се е повишила с 2.2% до 1.38 млрд. долара от 1.45 млрд. долара през сравнимия период на миналата година.

В същото време от компанията удължиха срока на отправената й оферта в размер на 27.5 млрд. долара за канадския й конкурент Alcan до 10 август, с опция за по-нататъшно удължаване. Канадската компания Alcan Inc. отхвърли враждебната оферта за закупуване от страна на щатския си конкурент Alcoa Inc., определяйки предложените 27 млрд. долара за компанията като "неадекватна цена".

От борда на директорите на Alcan препоръчаха на акционерите си да отхвърлят офертата за закупуване от щатската алуминиева компания, като според тях тя не защитава по най-добър начин акционерите й.

Анализатори обаче определят действието на компанията най-вероятно като опит да се получи по-висока оферта.

От ръководството на Alcoa заявиха, че при сделки би била създадена най-голямата световна компания за алуминий, което би позволило новата компания да расте с по-бързи темпове от тези, ако те останат самостоятелни.

Обединение би създало алуминиев гигант със 188 000, заети в 67 страни по света и би довело до сумарен годишен оборот от 54 млрд. долара и печалба преди данъци в размер на 9.5 млрд. долара.

Акциите на Alcoa регистрираха повишение вчера от 70 цента до ниво от 42.36 долара за брой, което е близко до най-високата им за последната година стойност от 42.90 долара за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...