Отчетният сезон в САЩ традиционно бе открит с резултатите на Alcoa

431
Отчетният сезон в САЩ традиционно бе открит с резултатите на Alcoa

Сезонът на тримесечните отчети бе традиционно открит от резултатите на щатския алуминиев концерн Alcoa Inc. От компанията отчетоха увеличение в печалбата си от 3%, въпреки регистрирания спад в приходите й.

За третото тримесечие, приключило на 30 септември, от щатската компания са реализирали печалба в размер на 555 млн. долара, или 63 цента на акция, в сравнение с 537 млн. долара, или 61 цента на акция.

Приходите за тримесечието обаче са се понижили с повече от 3%, до 7.39 млрд. долара, в сравнение с 7.63 млрд. долара през същото тримесечие на миналата година.

Средните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 65 цента на акция и приходи в размер на 7.4 млрд. долара.

По време на редовната борсова сесия акциите на компанията регистрираха повишение от 1.42 долара, или 3.7%, като след оповестяването на резултатите те добавиха нови 17 цента към стойността си.

Сред основните причини за относително слабите резултати от ръководството на компанията посочиха забавянето на търсенето в Европа, както и на ключовия за компанията щатски пазар. Слабостта на щатската валута също е оказала негативно въздействие.

От там обаче продължават да се фокусират върху подобряването на продуктивността, както и представянето на нови продукти на пазара.

Ръководството на компанията е одобрило и изкупуването на собствени акции до 25% от капитала й, което представлява разширяване на предварително обявената програма за изкупуване на до 10% от акциите й.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg