Печалбата на Amazon.com нараства над три пъти, акциите й поскъпват с 11%

818
Печалбата на  Amazon.com нараства над три пъти, акциите й поскъпват с 11%

Печалбата на щатската компания за продажба на стоки онлайн - Amazon.com се е повишила над три пъти през изминалото тримесечие в резултат на добрите продажби на книги и музика.

От компанията отчетоха печалба за тримесечието, приключило на 30 юни в размер на 78 млн. долара, или 19 цента на акция, на фона на реализираната година по-рано печалба от 22 млн. долара, или 5 цента на акция.

Резултатът превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалбата за тримесечието да възлезе на 16 цента на акция.

Приходите на компанията са се повишили с 35% на годишна база, до ниво от 2.88 млрд. долара от 2.14 млрд. долара година по-рано, като се оказаха отново над средните очаквания на анализаторите за приходи в размер на 2.81 млрд. долара.

След добрите резултати, акциите на компанията се повишиха с 11% по време на търговията им на извънборсовия пазар, след като по време на редовната борсова сесия загубиха 2.49 долара, или 3.5% от стойността си, до ниво от 69.25 долара за брой.

За добрите резултати са съдействали силните продажби в САЩ и Канада, които през тримесечието са се повишили с 38%, до 1.83 млрд. долара.

За настоящото тримесечие от ръководството на компанията прогнозират приходи в диапазона между 3 и 3.18 млрд. долара.

Повишени бяха и прогнозите за цялата фискална година, като очакванията са за приходи от 14.3 млрд. долара, в сравнение с по-ранните такива за 13.8 млрд. долара. Средните очаквания на анализаторите бяха за продажби за цялата година в размер на 13.84 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg