Печалбата на Citigroup се понижава с 57% през изминалото тримесечие

352
Печалбата на Citigroup се понижава с 57% през изминалото тримесечие

Най-голямата щатска инвестиционна банка - Citigroup отчете спад в печалбата си за изминалото трето тримесечие от 57% до 2.38 млрд. долара, или 47 цента на акция, в сравнение с 5.51 млрд. долара, или 1.10 долара на акция година по-рано.

Резултатът, макар и значително влошен, превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалба в размер на 44 цента на акция.

От компанията предупредиха на първи октомври инвеститорите да очакват понижение от 60% в тримесечния резултат.

Приходите на компанията са се повишили с 5.8% за тримесечието до 22.7 млрд. долара, а възвръщаемостта на активите на банката е възлязла на 7.4%.

Звеното за инвестиционно банкиране е реализирало печалба в размер на 446 млн. долара за третото тримесечие, след като приходите му са се понижили с 44%, до 1.78 млрд. долара.

През изминалата седмица бяха направени замени в ключовия мениджмънт на банката, като бяха сменени мениджърите на трейдинг отдела, както и този, управляващ операциите с фиксирани инструменти.

Управленските рокади станаха реалност след загуби, реализирани от банката, в размер на 1.4 млрд. долара от търговия с финансови инструменти.

Инвеститори и анализатори прогнозират, че резултатите на банката могат да се подобрят през следващите тримесечия, след решението на Фед да намали нивото на лихвите изненадващо с половин процентен пункт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg