Печалбата на Deutsche Bank за първото тримесечие нараства с 30 на сто

371

От най-голямата банка в Германия - Deutsche Bank AG обявиха във вторник, че печалбата за първото тримесечие на годината се е увеличила с 30% и се отбелязва ръст в областта на кредитите и търговията с ценни книжа.

Франкфуртската банка заяви, че за периода януари – март е реализирала печалба от 2.12 милиарда евро (2.89 млрд. щатски долара), в сравнение с 1.64 милиарда евро за предходната година, с което са надминали прогнозираната от на анлизаторите от Dow Jones Newswires печалба от 1.8 милиарда евро ( 2.45 милиарда щатски долара).

Нетните приходи от лихви на банката са се повишили до 2.05 млрд. евро (2.79 млрд. щатски долара) от 1.64 милиарда евро, а търговската печалба достигна 3.94 млрд. евро (5.36 млрд. щатски долара), при 3.07 млрд. за предходната година.

Нетните приходи от комисионни са достигнали 2.93 млрд. евро (3.99 млрд. долара), докато за същия период миналата година те са били 2.82 млрд.  евро.

„Невроятните резултати, постигнати от банката за първото тримесечие са доказателство за силните позиции на нашите клонове в ключови сектори, за нашето умение да се възползваме от печеливши възможности в различни бизнес ситуации и на нашия ангажимент винаги да предоставяме висококачествени услуги на нашите клиенти,” е заявил изпълнителният директор Йозеф Акерман, цитиран от AP.

Акциите на Deutsche Bank поскъпнаха с 1.6 % и в понеделник приключиха на ниво от 116.30 евро ( 158.34 долара).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg