Печалбата на Ericsson се повишава с 27% през първото тримесечие

604
Печалбата на Ericsson се повишава с 27% през първото тримесечие

Най-големият световен производител на мрежи за мобилните оператори - Ericsson AB отчете ръст от 27% в печалбата си за първото тримесечие в резултат на добрите постижения на сдружението за продажби на мобилни телефони с японската компания Sony Corp.

От компанията отчетоха печалба от 5.82 млрд. крони (865 млн. долара), или 0.36 крони на акция, в сравнение с реализираната през същото тримесечие на миналата година печала от 0.29 крони на акция, посочиха изнесените резултати.

Продажбите на компанията са се повишили със 7% до 42.2 млрд. крони, посочиха още изнесените данни. Резултатът превиши средните очаквания на анализаторите за продажби в размер на 41.7 млрд. крони.

След добрите резултати акциите на компанията отбелязаха повишение от 2.5% до 27.2 крони по време на търговията им на европейските фондови пазари.

Преди ръста им акциите на компанията се бяха понижили с 4.5% за последните шест месеца.

Понижение е отбелязал маржинът на печалбата на компанията до 43% през първото тримесечие от 43.5% година по-рано. Оперативният маржин на печалбата обаче се е повишил до 19.3%, в сравнение с 16.7% през първото тримесечие на годината.

Джойнт венчърът с японската компания Sony Ericsson Mobile Communications, е добавил около 1.6 млрд. крони към тримесечния резултат на компанията.

Пазарният дял на компанията при мрежовото оборудване е възлязъл на над 40% от световния през първото тримесечие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...