Печалбата на NYSE Euronext нараства над три пъти през четвъртото тримесечие

334
Печалбата на NYSE Euronext нараства над три пъти през четвъртото тримесечие

Печалбата на борсовия оператор NYSE Euronext е нараснала над три пъти през четвъртото тримесечие на миналата година в резултат на пласирането на нови емисии.

За тримесечието чистата печалба се е повишила до 156 млн. долара, или 56 цента на акция, в сравнение с 45 млн. долара, или 29 цента на акция година по-рано.

Без да се отчитат еднократните разходи, свързани с обединяването на двете борси, печалбата би възлязла на 175 млн. долара, или 66 цента на акция, на фона на 126 млн. долара, или 29 цента година по-рано.

След положителните резултати акциите на компанията отбелязаха повишение от 1.1%, до 92.97 евро по време на търговията им в Париж, с което пазарната капитализация на борсовото обединение възлиза на 10.5 млрд. евро.

По време на щатската си търговия вчера акциите на компанията отбелязаха ръст от 1.8%.

Ръководството на компанията очаква спестяване на разходи в размер на 200 млн. долара до първото тримесечие на 2010 година от обединяването на усилията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg