Печалбата на Oracle се повишава с 25% за изминалото тримесечие

439
Печалбата на Oracle се повишава с 25% за изминалото тримесечие

Печалбата на водещата щатска компания за бизнес софтуер - Oracle се е повишила с 25% за изминалото тримесечие, приключило на 31 август, до ниво от 840 млн. долара, или 16 цента на акция. За сравнение, през същото тримесечие на миналата година от там отчетоха печалба от 670 млн. долара, или 13 цента на акция.

В очакване на добри резултати акциите на компанията достигнаха нов годишен максимум при ниво от 21.31 долара за брой още преди изнасянето им, като приключиха редовната щатска сесия при ниво от 21.04 долара за акция. По време на извънборсовата сесия те добавиха нови 10 цента към стойността си.

От 2004 година насам, когато компанията стартира бурната си експанзия чрез закупуване на свои конкурентни такива, акциите й са поскъпнали с 50%, повишавайки пазарната капитализация с 36 млрд. долара.

Въпреки че щатската компания все още изостава по размер на приходи от немския си конкурент SAP, разликата се намалява, коментират специалисти.

Без да се отчитат еднократните разходи, печалбата би възлязла на 22 цента на акция през първото тримесечие, което е с един цент над средните очаквания на анализаторите.

Приходите за тримесечието са се повишили с 26% на годишна база, до 4.59 млрд. долара, отново оказвайки се над средните прогнози за приходи в размер на 4.34 млрд. долара.

Ако не се взема под внимание поевтиняването на долара спрямо останалите основни валути, приходите на компанията биха се повишили с 22%.

Продажбите на нов софтуер, което е ключов показател за развитието на банката, са се повишили с 35% на годишна база през изминалото тримесечие, до 1.09 млрд. долара. Средните очаквания бяха за повишението им от около 25% за периода.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg