Печалбата на Sony се понижава с 5% през изминалото тримесечие

396

Печалбата на най-големият японски производител на потребителски електронни стоки - Sony Corp. е отбелязала понижение от 5% през изминалото тримесечие, приключило в края на декември, в резултат на значителните загуби регистрирани от звеното за продажби на игри, неутрализирани до голяма степен от това за производство на телевизори.

Загубите на звеното за игри са се предопределили от значителните разходи, направени от компанията за промотирането на новата й игра PlayStation 3.

От компанията отчетоха чиста печалба в размер на 159.9 млрд.йени (1.3 млрд. долара), в сравнение с печалбата от 168.9 млрд. йени през сравнимото тримесечие на миналата година.

Продажбите за тримесечието обаче са се повишили с 9.8% до 2.61 трлн. йени (21.4 млрд. долара) от 2.38 трлн. йени година по-рано.

От ръководството на компанията завишиха очакванията си за печалба за фискалната година, приключваща в края на март, до 110 млрд. йени (903 млн. долара), на фона на досегашните очаквания за печалба от 80 млрд. йени (657 млн. долара).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...