Печалбата на Yahoo превиши средните очаквания на анализаторите за пръв път от година

356

Печалбата на щатската интернет-компанията Yahoo Inc. за изминалото четвърто тримесечие превиши средните очаквания на аналазиторите за пръв път от над една година насам.

От там отчетоха печалба за последното тримесечие на миналата година в размер на 268.7 млн. долара, или 19 цента на акция. Без да се отчитат еднократните приходи, печалбата би възлязла на 16 цента, което е с три цента над средните очаквания на анализаторите.

Приходите на щатския интернетгигант са се повишили с 13% в сравнение със същото тримесечие на миналата година, до 1.7 млрд. долара, в сравнение с 1.5 млрд. долара година по-рано.

След добрите резултати акциите на Yahoo отбелязаха повишение от 1.57 долара или 5.8% по време на търговията си на извънборсовия пазар, след като завършиха редовната борсова сесия със спад от 46 цента, до ниво от 29.96 долара за брой.

За цялата изминала година акциите на щатската компания отбелязаха спад от 35%, след като тримесечните резултати, изнасяни от компанията, не успяваха да отговорят на завишените очаквания на инвеститорите за ръст.

От ръководството на компанията прогнозират приходите й, без да се отчитат комисионните плащани на субконтракторите, да възлязат в диапазона между 4.95 и 5.45 млрд. долара, което е под средните очаквания на анализаторите за приходи в размер на 5.45 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg