Петролът под 80 долара за барел след изненадващия ръст на запасите в САЩ

424
Петролът под 80 долара за барел след изненадващия ръст на запасите в САЩ

Фючърсите на суровия петрол регистрираха понижение за четвърти пореден ден в сряда, след изнасянето на данните за запасите на суровината в най-големия му световен потребител - САЩ.

Ценната суровина се понижи под психологическото ниво от 80 долара за барел, до ниво от 79.94 долара за барел.

Запасите на петрол в САЩ за седмицата, приключила на 28 септември, са се повишили изненадващо с 1.2 млн. барела, на фона на средните очаквания на анализаторите за спад от 400 000 барела.

Запасите на бензин са се понижили със 100 000 барела, докато тези на дестилирани горива са намалели с 1.2 млн. барела. Тук резултатите се оказаха по-лоши от очакванията, като тези на бензин трябваше да се повишат с 400 000, а на дестилираните горива със 700 000 барела.

Степента на използване на щатските рафинерии се е повишила с 0.6 процентни пункта, до 87.5 процента от капацитета им. Очакванията бяха за повишение на използването на производствения капацитет с 0.4 процентни пункта.

В Лондон цената на петрола тип брент отбеляза понижение от 11 цента, до ниво от 79.94 долара за барел с доставка през ноември.

Ръст обаче регистрираха фючърсите на бензина с доставка през следващия месец, като те добавиха 1.31 цента към стойността си, до ниво от 1.9959 долара за барел.

Цената на бензина по щатските бензиностанции е с 48 цента над нивата му от преди година, което е и една от основните причини за по-слабото му потребление, коментират специалистите.

Отоплителното гориво поскъпна с 1.64 цента и завърши деня при ниво от 2.1787 долара за галон.

Фючърсите на природния газ с доставка през ноември загубиха 15 цента от стойността си, до ниво от 7.277 долара за MMBtu.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg