Петролът поскъпва за втори пореден ден

417
Петролът поскъпва за втори пореден ден

Фючърсите на суровия петрол регистрираха ново повишение вчера, но продължават да не успяват да преодолеят психологическото ниво от 90 долара за барел.

Ценната суровина с доставка през януари регистрира ръст от 36 цента до ниво от 89.67 долара за барел по време на азиатската си търговия днес, след като вчера приключи търговията си на щатските борси с повишение от 60 цента до ниво от 89.31 долара за барел.

Повишението в цената на петрола до голяма степен се предопредели след изказванията от страна на иранския президент, че няма да подкрепи предложение за повишение на производствения лимит на страните от ОПЕК.

Очакванията, че страните от картела ще повишат производството си пък, бяха в основата на силния спад в цената на петрола в края на изминалата седмица.

Цената на петрола загуби около 10 долара от стойността си само за седмица, в резултат на тези очаквания.

Допълнително въздействие върху по-нататъшното движение в цената на петрола се очаква да окажат и данните за запасите на петрол на най-големия му световен потребител - САЩ, които ще бъдат оповестени днес.

Средните очаквания на анализаторите са за понижение в запасите на петрол от 800 000 барела за изминалата седмица, докато тези на бензина се очаква да са се повишили с 900 000 барела за същия период. Запасите на дестилирани горива също се очаква да са се понижили с 300 000 за изминалата седмица.

Степента на използване на производствения капацитет от страна на щатските рафинерии най-вероятно се е повишила с 0.2 процентни пункта през изминалата седмица.

В Лондон фючърсите на петрола тип брент също отбелязаха повишение, като добавиха 28 цента към стойността си до ниво от 90.08 долара за барел.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg