Петролът продължава с волатилната си търговия, връща се отново над 80 долара

490
Петролът продължава с волатилната си търговия, връща се отново над 80 долара

Фючърсите на петрола продължават с волатилното си движение, като вчера по време на щатската сесия ценната суровина отново се върна над 80 долара за барел, след като регистрира повишение за деня от 1.24 долара, до ниво от 80.26 долара за барел с доставка през ноември.

По време на азиатската си търговия ценната суровина загуби 26 цента и отново се бори да се задържи над психологическата граница.

Анализатори и инвеститори с интерес очакват данните за запасите на петрол и петролни продукти в най-голямата световна икономика за изминалата седмица. Средните очаквания са за повишение на запасите на петрол с 1 млн. барела за седмицата, приключила на 5 октомври.

Запасите на бензин се очаква да са се понижили с 300 000 барела, а тези на дестилирани горива с 600 000 барела.

Използването на производствения капацитет от щатските рафинерии най-вероятно ще отбележат спад от 0.1 процентен пункт до 87.4 процента от производствения им капацитет.

Понижение регистрира и цената на петрола тип брент по време на азиатската сесия, като суровината загуби 21 цента, до ниво от 77.28 долара за барел.

Фючърсите на отоплителното гориво загубиха близо половин цент от стойността си, до ниво от 2.1805 долара за галон, а тези на бендзина 0.7 цента, до 2.013 долара за галон.

В месечен доклад енергийното министерство на САЩ прогнозира, че световното потребление на петрол ще бъде с 1.8 млн. барела на ден повече през четвъртото тримесечие, в сравнение със същото на миналата година.

До голяма степен волатилността при движението на цената на петрола и петролните продукти се предопределя от опасенията на инвеститори и анализатори относно това дали производството на суровините ще посрещне адакватно търсенето й, особено с очаквания пик през зимните месеци.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg