Петролът с лек ръст по време на азиатската си търговия

541
Петролът с лек ръст по време на азиатската си търговия

Фючъристе на суровия петрол, с доставка през октомври, регистрираха повишение от 30 цента по време на азиатската си търговия до ниво от 69.59 долара за барел.

Цената на петрола приключи вчерашния ден на щатските пазари с понижение от 31 цента до ниво от 69.26 долара за барел, което бе и най-ниската му цена за последните осем седмици.

Данните за запасите на петрола в САЩ, изнесени от Енергийното министерство вчера, посочиха повишение от 1.9 млн. в нивата им до 337.1 млн. барела.

Докладът посочи още понижение в запасите на бензин с 5.7 млн. барела, или около 3% до ниво от 196.2 млн. барела. Производителността на щатските рафинерии за изминалата седмица е била при ниво от 91.6% от капацитета им, което е понижение от 0.2 процентни пункта, в сравнение с предходната седмица.

Спадът в цената на петрола вчера беше предопределен и от утихването на урагана Дийн, който се превърна в тропическа буря.

През изминалата седмица на пазара съществуваха опасения, че урагана, който достигна моментно най-високата пета степен може да застраши производството на петрол в богатия на суровината Мексикански Залив.

Лек ръст днес по време на азитаската им тъговия отбелязаха и фючърсите на петрола тип брент, след силния им спад през предходните няколко дни. Ценната суровина, с доставка през октомври, регистрира понижение от 29 цента до ниво от 68.99 долара за барел.

Фючърсите на бензина добавиха 1.28 цента към стойността си до ниво от 1.9611 долара за галон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg