Петролът с лек ръст, въпреки повишението на запасите в САЩ

462
Петролът с лек ръст, въпреки повишението на запасите в САЩ

Фючърсите на суровия петрол с доставка през юни отбелязаха леко повишение по време на азиатската си търговия в резултат на продължаващите притеснения относно това дали предлагането на бензин ще посрещне адекватно търсенето му през летния сезон в САЩ.

Цената на суровината добави 13 цента към стойността си до ниво от 62.68 долара за барел, след като вчера се понижи с 62 цента в резултат на данните за запасите на петрол и петролни продукти в САЩ за изминалата седмица, отчели повишение.

Енергийният департамент в САЩ отчете повишение на запасите на петрол през изминалата седмица с 1 млн. барела, до 342.2 млн. барела, а при тези на бензин с 1.7 млн. барела, до 195.2 млн. барела.

Запасите на бензин отчетоха по-голямо от очакванията повишение, като специалистите прогнозираха те да се повишат с едва 400 000 барела. Това бе и второто им поредно седмично повишение за последните 14 седмици.

Повишение от 1 млн. барела се регистрирали и запасите на дестилирани горива, до 119.8 млн. барела през изминалата седмица.

Цената на петрола се подкрепя и от признаците, че страните от ОПЕК са доволни от настоящата цена на петрола и нямат намерение да повишат производството си и да отговорят на призивите на някои световни лидери.

Допълнително цената на "черното злато" се подкрепя от силното му търсене в световен мащаб и особено от развиващите се икономики като китайската например, както и продължаващото напрежение в най-големия африкански производител на суровината - Нигерия.

Там редица международни компании са преустановили временно добива на петрол поради несигурността за персонала си.

От Международната Енергийна Агенция прогнозират повишение на потреблението на петрол през юни с 1.6 млн. барела на ден.

Фючърсите на отоплителното гориво добавиха 1.15 цента към стойността си, до ниво от 1.8785 долара за галон с доставка през юни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...