Петролът с повишение от близо два долара вчера

411
Петролът с повишение от близо два долара вчера

Фючърсите на петрола продължиха възходящия си тренд, като вчера след изнасянето на запасите на петрол и петролни продукти в най-големия им световен потребител - САЩ, те добавиха към стойността си 1.78 долара до ниво от 73.51 долара за барел.

От енергийното министерство на САЩ отчеоха спад в запасите на бензин от 3.6 млн. барела за изминалата седмица, като понижението им значително превиши средните очаквания на анализаторите те да намалеят с 1.8 млн. барела.

Запасите на суров петрол в САЩ са се понижили с 3.5 млн. барела, което значително превиши средните очаквания на анализаторите за спад от 800 000 барела. Тези на дестилираните горива обаче, са се повишили с 900 000 барела, на фона на прогнозите за повишение с 600 000 барела.

В същото време, степента на използване на производствения капацитет на щатските рафинерии за седмицата приключила на 24 август се е понижила с 1.3 процентни пункта до 90.3% от мощностите им. Тук очакванията бяха за запазване без промяна.

По време на азиатската търговия цената на суровия петрол се запази стабилна след вчерашното й повишение, докато фючърсите на петрола тип брент понижиха стойността си с минималните 3 цента до 2.10 долара за барел с доставка през октомври.

Фючърсите на отоплителното гориво добавиха 0.4 цента до ниво от 2.046 долара за галон, докато тези на бензина се повишиха с 1.4 цента до 2.115 долара за галон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg