Петролът с пръв от четири дни насам ръст през вчерашния ден

495
Петролът с пръв от четири дни насам ръст през вчерашния ден

Фючърсите на суровия петрол с доставка през октомври отбелязаха първото си, от четири дни насам, повишение вчера по време на щатската си търговия. Там ценната суровина приключи с повишение от 57 цента, или 0.8% до ниво от 69.83 долара за барел.
По време на азиатската борсова сесия ценната суровина се повиши минимално, като добави нови 7 цента към стойността си до ниво от 69.90 долара за барел.

Анализатори коментират, че въпреки значителния спад в цената на суровината перспективите пред развитието на световната икономика остават добри и потреблението на петрол се очаква да се запази стабилно.

Ново повишение в цената на "черното злато" някои анализатори прогнозират да стане реалност към края на есента и началото на зимата, когато традиционно потреблението на суровината се повишава.

До голяма степен, силния спад на суровината се обяснява от специалистите с намялаването на потреблението с приключването на лятото. Сценария на движението на цената доста прилича, според някои пазарни наблюдатели, на миналогодишния, когато за периода между началото на август и октомври петрола загуби 20 долара от стойносттта си.

По-нататъшното движение в цената на петрола се очаква да продължава да се предопределя от данните за запасите на петрол в най-голямата световна икономика, които ще бъдат оповестени през следващата седмица, както и от предстоящата среща на страните от ОПЕК, която ще се проведе през септември и на която ще бъде обсъждана политиката на производството на картела.

Спад през вчерашния ден за пръв път от шест дни насам отбелязаха щатските интдекси, в резултат на възобновените притеснения за състоянието на кредитния пазар в страната.

Индексът Standard & Poor's 500 загуби 0.1% от стойността си до ниво от 1 462.50 пункта вчера. На 16 август той се понижи до 1 370.6 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg