Петролът се търгува трайно под 91 долара за барел

345
Петролът се търгува трайно под 91 долара за барел

Фючърсите на суровия петрол регистрираха леко повишение по време на азиатската си търговия днес в очакване на запасите на петрол и петролни продукти в САЩ, които ще бъдат оповестени в средата на седмицата.

Цената на суровия петрол с доставка през януари регистрира повишение от 10 цента, до ниво от 90.73 долара за барел по време на азиатската си търговия, докато тази на петрола тип брент поскъпна с 14 цента по време на търговията си в Лондон, до ниво от 943 долара за барел.

Средните очаквания на анализаторите са, че запасите на дестилирани горива в САЩ ще отбележат понижение от 300 000 барела, докато тези на бензин се очаква да са се повишили със 700 000 барела за посочения период.

В понеделник ценната суровина регистрира загуби, завършвайки с понижение от 64 цента за барел суров петрол, до ниво от 90.63 долара за барел.

Инвеститори и анализатори прогнозират продължаваща силна волатилност при цената на петрола в месеците до края на зимата. Прогнозите са за търговия при петрола в относително тесен диапазон между 85 и 95 долара за барел.

В същото време все по-голям става броят на пазарните анализатори, които виждат край на “бичия цикъл” при ценната суровина с очакваното силно забавяне на ръста на световната икономика през следващата година.

Допълнително въздействие върху цената на “черното злато” се очаква да оказват и изявленията на държавите от ОПЕК относно бъдещата производствена политика на страните от картела, както и движението на долара - основна валута, в която се изразяват енергийните суровини.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg