Pioneer мести инвестиционното си бюро от Сингапур в Лондон

455
Pioneer мести инвестиционното си бюро от Сингапур в Лондон

Компанията за управление на активи Pioneer Investments, подразделение на a италианската банка UniCredit SpA, обяви, че ще премести инвестиционната дейност, която развива в Сингапур, в Лондон, който ще стане неин център за инвестиции в развиващите се пазари, информира Bloomberg.

Pioneer, която управлява повече активи за над 181 млрд. евро в цял свят, предлага на служителите си в Сингапур други позиции в инвестиционния сектор в Лондон или "други подходящи възможности за прехвърляне" в други градове като Мумбай и Дъблин. Стратегическото преместване на дейността ще доведе и до известни съкращения, но компанията няма да закрие дейността си в Сингапур.

"В момента обсъждаме със засегнатите лица най-добрият начин, по който да ръководим процеса, както и ефектите, които той ще има върху тяхната работа," казват от Pioneer без да уточняват броя на служителите си, които ще бъдат засегнати. "Ключовите портфейлни мениджъри, които отговарят за инвестиционните стратегии управлявани в момента от Сингапур, ще останат същите."

Pioneer има 30 служители в Сингапур. Компанията е управлявала активи за 1.35 млрд. евро в азиатския град-държава към април 2011 г., в това число стратегии за инвестиции в акции, които се концентрират върху Китай, Индия, Азия (без Япония и Северна Азия).

Офисът на Pioneer в Сингапур ще бъде главният център за продажби и дистрибуция на бизнеса на компанията в Азия.

"Не закриваме дейността си в Сингапур," казват от Pioneer. "Азия остава ключов регион за нашата цялостна бизнес стратегия, а Сингапур, нашият азиатски център за продажби, ще бъде мястото, откъдето ще увеличаваме нашето пазарно навлизане в Тайван и Япония и ще обмисляме други стратегии за навлизането на пазарите в този регион."

Pioneer разработва централизиран център за инвестиции в развиващите се пазари в Лондон като част от нов бизнес план, който има за цел да ускори органичния растеж на дейността на компанията.

Решението за преместването на инвестиционното бюро от Сингапур в Лондон е "първият важен ход" от новата стратегия за растеж на Pioneer, казват от компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg