Поръчките на дълготрайни стоки се повишават с 2.5% през февруари

1033
Поръчките на дълготрайни стоки се повишават с 2.5% през февруари

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са регистрирали ръст от 2.5% през изминалия месец, след силното им понижение с 9.3% през януари, посочиха изнесени днес официални данни.

Спадът им през януари бе и най-голямото понижение на показателя от шест и половина години насам.

До голяма степен повишението им се е предопределило от ръста на поръчките за търговски самолети и автомобили.

Резултатът обаче се оказа под средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха повишение на поръчките на дълготрайни стоки от 3.5% през февруари.

Без да се отчитат поръчките в силно волатилния транспортен сектор, тези на дълготрайни стоки са се понижили с 0.1%, което бе и петият пореден месечен спад на показателя.

Поръчките в транспортния сектор са отбелязали ръст от 9.6%, в резултат на повишението при тези за самолети.

Данните са поредните не дотам положителни, сочещи забавянето на щатската икономика. Надеждите на инвеститорите са свързани с добро представяне на бизнес инвестициите, които да неутрализират негативното въздействие на забавянето в сектора на недвижимите имоти и да стимулират ръста на най-голямата световна икономика.

През изминалата седмица изказвания на Федералния резерв в посока на обявяване на края на цикъла на повишаване на краткосрочните лихви в страната инициираха значително повишение на щатските индекси.

Днес обаче щатските индекси отново са на отрицателна територия, като индексът Dow Jones загуби до момента 61 пункта, или 0.5% от стойността си до ниво от 12 336 пункта, а технологичният Nasdaq се понижи с 0.4% до ниво от 2 428 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg