Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ неочаквано нарастват през юли

468
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ неочаквано нарастват през юли, което показва, че нарастващото търсене от чужбина все още помага на компаниите да се справят със спада в потребителските разходи.

Поръчките на дълготрайни стоки са нараснали с 1.3% през юли също като предходния месец, надхвърляйки предварителните прогнози, показват данни на Търговския департамент. С изключение на транспортното оборудване поръчките са нараснали с 0.7%, след покачване от 2.4% месец по-рано.

Продажбите в чужбина помагат на щатските заводи да удържат на тригодишния спад на жилищния пазар и на по-строгите правила за отпускане на кредити, които принудиха американците да намалят разходите си. Чуждите икономики обаче също отслабват, което означава, че компаниите няма да могат да разчитат на продължителни печалби.
Цените на държавните облигации се покачиха след публикуването на доклада. Доходността на 10-годишните облигации достигна 3.82% рано сутринта в Ню Йорк, което е покачване с 4 базисни пункта в сравнение с вчера.

Предварителните прогнози бяха, че поръчките ще останат непроменени, показва проучване на Bloomberg News измежду 76 икономисти.

С изключение на транспортното оборудване поръчките се очакваше да паднат с 0.7%, след покачване от 2%, регистрирано през юни.

Поръчките за капиталови стоки, които не се използват в отбранителната индустрия и не включват самолети, са нараснали с 2.6%, което е най-голямото увеличение от април. Доставките на тези артикули, които се използват в изчисляването на БВП, са нараснали с 0.6%.

Бизнес разходите за ново оборудване и софтуер са намалели с 3.4% на годишна база през миналото тримесечие, което е втори пореден спад и е също така най-големият от първата четвърт на 2004 г. насам.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg