Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с изненадващ спад през февруари

400
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с изненадващ спад през февруари

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ изненадващо са се понижили през февруари, водени от най-голямото в историята понижение на поръчките на машини.

За месеца те са намалели с 1.7%, след като през първия месец на годината отчетоха спад от 4.7%, посочиха изнесените днес данни на търговското министерство. Без да се отчита спада в поръчките на транспортни средства и оборудване, понижението на показателя е било 2.6%, или най-голямото от януари 2007 година насам.

Данните сочат, че компаниите стават все по-предпазливи в извършването на инвестициите си, на фона на несигурността относно бъдещото развитие на щатската икономика.

Все повече стават анализаторите и инвеститорите, които прогнозират, че щатската икономика най-вероятно ще изпадне в рецесия през първата половина на настоящата година.

Резултатът за поръчките на дълготрайни стоки се оказа значително по-лош от средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха повишение на показателя средно от 0.7% за втория месец на настоящата година.

Негативните резултати инициираха повишение при държавните ценни книжа.

Най-голямо понижение са отбелязали продажбите на чипове и оборудване за сектора, които са намалели с 31% през февруари.

Това бе поредният симптом за не особено положителното състояние на щатската икономика. Филаделфийският индекс относно бизнес активността в страната отчете по-рано контракция през март за четвърти пореден месец.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg