Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с най-продължителен спад от рецесията през 2001 г.

499
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с най-продължителен спад от рецесията през 2001 г.

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ отбелязаха третото си поредно месечно понижение през март, което бе и най-продължителното от рецесията през 2001 година във водещата световна икономика.

За изминалия месец поръчките на стоки с дългосрочна употреба са се понижили с 0.3% на месечна база, което се оказа повече от средните очаквания на анализаторите. Това посочиха данни, изнесени от търговското министерство на САЩ.

Последният път когато продажбите на дълготрайни стоки са регистрирали три месеца на поредно понижение е бил през периода между февруари и април 2001 година, когато щатската икономика бе в рецесия.

Във вторник президентът Буш заяви, че щатската икономика не е в рецесия, а в период на забавяне на ръста си.

Въпреки успокоенията му обаче все повече стават симптомите за силното забавяне на икономиката на страната, както и специалистите, които очакват водещата световна икономика да влезе в рецесия през първото полугодие.

В началото на 2008 г. щатската инвестиционна банка Goldman Sachs прогнозира, че най-голямата световна икономика ще изпадне в рецесия през настоящата година, като най-вероятните срокове за това са второто или третото тримесечие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg