Посредниците на Нюйоркската борса с 14.5 млрд. долара загуби за първото тримесечие

385
Посредниците на Нюйоркската борса с 14.5 млрд. долара загуби за първото тримесечие

Инвестиционните посредници, упълномощени да сключват сделки на Нюйоркската фондова борса (NYSE), отчетоха 14.50 млрд. долара загуба след облагане с данъци през първото тримесечие на 2008 г., в сравнение с 3.03 млрд. долара печалба за същия период на предходната година, съобщава борсата.

Приходите на 196-те посредника, които са обявили резултати за тримесечието, възлизат на 49.42 млрд. долара., което представлява спад, в сравнение с приходите в размер на 89.84 млрд. долара, обявени година по-рано.

Печелившите посредници за периода възлизат на 118, докато тези, които отчитат загуби, наброяват 78.

Общата загуба за тримесечието се дължи основно на турбуленцията на кредитните пазари и се изразява със значителни намаления на стойността на вложения в ценни книжа, обезпечени с ипотечни кредити при някои от посредниците.

Данните са от фирми, регистрирани като членове на борсата, които посредничат при сключването на сделки с ценни книжа.

Всички тези компании са регистрирани като брокери/дилъри в щатската Комисия по ценни книжа и борси (SEC). Техните приходи се формират основно от инвестиционно банкиране, търговия, комисионни и лихви.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg