Предстоят 4 IPO-та в САЩ тази седмица

684
Предстоят 4 IPO-та в САЩ тази седмица

След като днес е официален празник в САЩ, за предстоящата кратка седмица предстоят четири първични публични предлагания. Това са:

Amicus Therapeutics (FOLD) - биофармацевтична компания, фокусирана в разработката на продукти за лечението на разнообразни генетични човешки болести. Все още нито един от разработваните продукти не е одобрен, нито е въведен в продажба.

Компанията предлага 5 млн. акции в ценовия диапазон 14-16 долара. Очакваните приходи от 67.9 млн. долара ще се използват за клинично развитие на трите основни продукта Amigal, Plicera и AT2220.

През 2006 г. са изхарчени 33.6 млн. долара за проучвания и разработки, спрямо 13.7 млн. година по-рано.

Jazz Pharmacueticals (JAZZ) - фармацевтична компания, откриваща и разработваща иноватилни продукти за неврологични и психични заболявания. В момента се предлагат два продукта, които са генерирали приходи от 41.9 млн. долара през 2006 г., като има одобрен още един продукт, а други пет са в различни етапи на разработка.

Предлагат се 6 млн. акции на цени от 24 до 26 долара. Нетните приходи от приблизително 137.2 млн. долара ще се използват за стартирането на продажбата на нови продукти за научно-изследователска дейност, разработка и други бизнес цели.

LDK Solar (LDK) - китайски производител на мултикристални слънчеви листове, които се използват при направата на слънчевите клетки.

Компанията предлага 17.4 млн. акции на цени 25-27 долара. Приходите от около 323.6 млн. долара ще бъдат използвани за увеличаването на производствените мощности, както и за инвестиции в проучвания и разработка.

За 2006 г. приходите са 105.5 млн. долара, а нетната печалба е в размер на 30.2 млн. долара.

Response Genetics (RGDX) - компанията разработва ракови диагностични тестове, базирани на собствени технологии. Тези тестове спомагат за формирането на представа как човешкото тяло реагира на приети лекарства.

Предлагането включва 3 млн. акции в ценовия диапазон 7 до 8 долара. Нетните приходи от 18.75 млн. долара ще се използват за проучване, както и бизнес експанзия и общи цели. Приходите на компанията за миналата година са 6 млн. долара, спрямо 6.96 млн. долара година по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg