Предстоят четири IPO-та в САЩ през седмицата

444
Предстоят четири IPO-та в САЩ през седмицата

През настоящата седмица предстоят четири първични публични предлагания в САЩ. Те включват биофармацевтична компания, бъдещ производител на етанол, производител на метални и пластмасови контейнери и застраховател.

Aegerion Pharmaceuticals (AEGR) – биофармацевтична компания, насочена към развитието на терапевтични сърдечно съдови и матаболни болести.

Предлагането включва 5 млн. акции в ценовия диапазон 12-14 долара. Приходите в размер на 57.5 млн. долара ще се използват да финансират клиничната разработка на лекарства, както и други бизнес цели.

Компанията все още няма приходи, а разходите за разработки са 3.8 млн. долара за 2006 г., като други 3.2 млн. долара представляват общи и административни разходи за периода.

BioFuel Energy Company (BIOF) – компанията е все още в етап на развитите, като смята да стане лидер в САЩ в производството на етанол. В стоеж са две предприятия в средния запад, като и трета мощност ще започне да се изгражда тази година. Други три терена се разработват с намерение за строителството на допълнителни заводи.

Предложени са 9.5 млн. акции между 16 и 18 долара. Приходите от около 147 млн. долара ще бъдат използвани да бъдат покрити второстепенни задължения и да се финансира частично строителството на едно от предприятията.

Bway Holding Company (BWY) – водещ производител в Северна Америка на метални и пластмасови контейнери.

Публичното предлагане е за 11.8 млн. акции отново в ценовия диапазон 16-18 долара. Няма да има постъпления за компанията от продажбата на книжа от акционерите.

Приходите за 2006 г. са в размер на 918.5 млн. долара при 829.1 млн. долара преди година.

GeoVera Insurance (GEOV) – компанията, базирана на бахамите предлага специализирани жилищни застрахователни продукти.

Предложени са 5.9 млн. акции на цени между 16 и 18 долара. Нетните проходи от приблизително 29.2 млн. долара ще бъдат използвани да финансират дъщерни компании, както и за подобряване на технологичната инфраструктура, маркетинг, бизнес развитие и други.

Брутните начислени премии за 2006 г. са 276.8 млн. долара, увеличавайки се с 8.2%, спрямо 255.9 млн. долара година по-рано. Нетната печалба за периода е 35.5 млн. долара при 14.5 млн. долара за 2005 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...