Предстоят три IPO-та в САЩ през седмицата

596
Предстоят три IPO-та в САЩ през седмицата

През седмицата предстоят няколко публични предлагания в САЩ, които включват международния лизингодател на контейнери CAI International, производителя на специфично оборудване и продукти Trimas Corp. и TechTarget, предлагаща онлайн услуга, която осигурява контакт между продавачи и купувачи на корпоративни информационни технологии.

CAI International (CAP) притежава 6.3% от световната флотилия от контейнери на лизинг, което я нарежда на седмо място в бранша. CAI International купува нови контейнери, дава ги на лизинг, като част от тях задържа или ги продава на на инвеститори, на които осигурява мениджмънт услуги.

Предлагането включва 5.8 млн. акции на цена между 14 и 16 долара за брой. Нетните приходи се очаква да бъдат 78.6 млн. долара, които ще се използват за изплащане на заеми.

Общите приходи на компанията за 2006 г. са в размер на 60.7 млн. долара, като печалбата през периода е нараснала с 5 млн., до 14.9 млн. долара.

Trimas Corp. (CDNX: TRS.V) произвежда разнообразни специфични продукти за търговска, индустриална и потребителска употреба. Trimas Corp. има водещи позиции на пазарите, на които присъства, като търси пазарни ниши с малко конкуренти.

Предлагането включва 11 млн. акции в диапазона 11-13 долара за брой. Очакваните приходи са от 119.3 млн. долара като по-голямата част ще бъдат използвани за покриването на облигационни задължения.

Нетните продажби на компанията надхвърлиха 1.02 млрд. долара през 2006 г., като компанията приключи годината със загуба от 13.6 млн. долара, при печалба от 84.3 млн. долара година по-рано.

TechTarget (TTGT) оперира 36 уебсайта, всеки от които фокусиран върху специфичен IT сектор, които допринасят за привличането на едно място на купувачи и продавачи на корпоративни IT продукти.

Предлагането включва 7.7 млн. акции на цени 12-14 долара за брой. Нетните приходи от около 75.2 ще бъдат използвани за плащането на задължения, работен капитал и други корпоративни цели.

Приходите на TechTarget нараснаха от 66.7 млн. до 79 млн. долара през 2006 година. Брутната печалба на компанията се увеличи с 21%, до 54.2 млн. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg