Продажбите на дребно в САЩ с по-голям ръст от очаквания

71
Продажбите на дребно в САЩ с по-голям ръст от очаквания

Продажбите на дребно в САЩ нарастват с повече от очакваното през април, подпомогнати от изненадващия ръст в покупките на автомобили, показаха днес официалните данни.

Продажбите на дребно в САЩ нарастват с 0.4% през миналия месец след ръст от 2.1% през март. Ръстът на продажбите за март беше ревизиран нагоре след първоначално обявено повишение от 1.9%. Продажбите на дребно в САЩ бележат повишение вече в седем поредни месеца.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за увеличение от 0.2% през миналия месец, според проучване на Reuters. Продажбите на дребно в САЩ нарастват през април с 8.8% в сравнение със същия месец година по-рано

Продажбите на автомобили и части неочаквано нарастват с 0.5% след ръст от 6.7% през март. Анализаторите очакваха продажбите на автомобили да паднат през април.

С изключение на автомобилите, продажбите на дребно се повишават с 0.4% през миналия месец след като бяха нараснали с 1.2% през март. Повишението през април беше в тон с очакванията на пазара.

Домакинствата вече участват в икономическото възстановяване, окуражени от подобряващото се състояние на пазара на труда. САЩ се върна към икономически растеж през втората половина на 2009 г. след най-тежката рецесия от Голямата депресия насам. Икономиката на САЩ нараства и през първото тримесечие на настоящата година

Ръстът се движи основно от компаниите, които възстановяват стоковите си запаси. Потребителските разходи, които обикновено съставляват 70% от икономическата активност в САЩ, нарастват през първото тримесечие на годината с най-голям темп от три години.

Основните продажби на дребно, които изключват продажбите на автомобили, бензин и строителни материали, падат с 0.2% след увеличение от 0.7% през март.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg