Продажбите на дребно в САЩ с по-голям ръст от очакваното

763
Продажбите на дребно в САЩ с по-голям ръст от очакваното

Продажбите на дребно в САЩ отчитат по-голям от очаквания ръст през октомври след ръст в търсенето на автомобили. Данните намалиха опасенията, че домакинствата ще ограничат разходите, след като програмите на правителството, насочени към стимулиране на разходите изтекоха, информира Bloomberg.

Увеличението от 1.4% през октомври идва след спад от 2.3% в предходния месец. Покупките, с изключение на автомобилите, нарастват с по-малко от прогнозираното през миналия месец.

Производството в щата Ню Йорк нараства в четвърти пореден месец през ноември, показва доклад на Федералния резерв.

Продажбите на дребно се очакваше да нараснат с 0.9% след първоначално обявения спад от 1.5% за септември, според 66 икономисти участвали в проучване на Bloomberg News.

С изключение на автомобилите, продажбите нарастват с 0.2% след ръст от 0.4% през септември.

Продажбите на автомобили и части скачат със 7.4% през октомври слад спад от 14% в предходния месец.

Търсенето на автомобили се стабилизира след като падна то 30-годишен минимум по-рано през годината.

С изключение на автомобилите, бензина и строителните материали продажбите нарастват с 0.5% след ръст от 0.4% в предходния месец.

Икономическият ръст на САЩ ще бъде по-силен отколкото се очакваше в следващите тримесечия, тъй като производството, бизнес разходите и износът нарастват, според проучване на Bloomberg сред икономисти.

Потребителските разходи ще нараснат по-бавно, тъй като безработицата ще надхвърля 10% през първото полугодия на 2010 г., според същото проучване.

Броят на заетите е намалял със 190 000 през октомври, а безработицата скочи до 26-годишен минимум от 10.2%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg