Производството на злато от ЮАР се е понижило с 7.4% за 2007 г.

790
Производството на злато от ЮАР се е понижило с 7.4% за 2007 г.

Производството на злато от ЮАР, която е и най-голямата в света добиваща суровината страна, се е понижило с 7.4% през изминалата година.

Понижението на добива на благородния метал е значително по-голямо от средното годишно понижение през последните десет години.

На фона на рекордните цени на златото, в основата на намаляването на добива му стои затварянето на редица мини, неотговарящи на условията за безопасност.

През изминалата година добитото от ЮАР злато е възлязло на 254.68 тона. С ускорен темп се е понижило производството през четвъртото тримесечие на изминалата година, когато добивът е намалял с 9.2%, в сравнение с предходната година.

През три от петте дни на изминалата седмица златото се повишаваше до нови рекордни стойности. То докосна психологическото ниво от 1000 долара за тройунция, но не успя трайно да го преодолее, като се търгува под посоченото ниво.

Днес благородният метал отбеляза известни загуби, като по време на европейската си търговия се понижи с пет долара до ниво от 969.20 долара за тройунция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg