Просрочените ипотеки в САЩ с изненадващ спад

744
Просрочените ипотеки в САЩ с изненадващ спад

Закъснелите плащания на ипотечни кредити в САЩ са регистрирали изненадващо понижение, сочат данни на агенцията TransUnion.

През четвъртото тримесечие на миналата година просрочените с повече от 60 дни плащания на ипотеки са се понижили до 6.77%, на фона на 6.89% през предходното тримесечие.

Спадът бележи 12 поредни тримесечни повишения на показателя, според агенцията.

В сравнение със същото тримесечие на предходната година обаче, има ръст, когато просрочията са били 5.22% от общите ипотечни кредити.

Специалистите коментират, че това е един изключително положителен знак за състоянието на икономиката и по-специално това на домакинствата.

Очакванията са до края на годината този показател да продължи да се понижава и да достигне ниво от 6.3% от общите ипотечни кредити.

Положителната тенденции на намаляване на просрочията се очаква да се запази и през следващата година и в края на 2011 година те да са на нива близки до 5%.

В исторически план просрочените ипотеки се движат в диапазона между 1.5 и 2%.

Най-високо е нивото на просрочията в Невада - 15.98%, следванa от Флорида с 14.65%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg