Работещите плащат най-много данъци в Белгия и Германия

1753
Работещите плащат най-много данъци в Белгия и Германия

Най-много данъци се удържат от доходите на индивидуален работещ без деца в Белгия сред страните от Организацията за Икномическо Сътрудничество и Развитие (ОИСР), където размерът на внасяните в бюджета средства възлиза на 55.4% от брутното възнаграждение, сочи последният доклад на ОИСР.
Непосредствено след нея се нарежда Германия с 52.5% и Унгария с 51%, сочи още изследването.

В дъното на класацията или най-малко удръжки се правят от брутното възнаграждение в Мексико - 15%, следвано от Южна Корея с 18.1% и Нова Зеландия с 20.9%, според доклада.

Средните удръжки сред страните от ОИСР от брутните възнаграждения на работещите без деца възлизат на 37.5%, според статистиката.

В общо осем страни от ОИСР данъчната тежест е намаляла през изминалата година, а се е повишила в 18 от тях. Във всички случаи обаче, изменението е било минимално, като данъчното бреме върху работещите е намаляло с повече от един процент единствено в Чехия.

За член от семейство с две деца най-големи удръжки се правят в Турция в размер на 42.8%, следвана от Полша с 42.2% и Франция с 42%. Най-ниско ниво на удръжките в размер на едва 2.3% от заплатите, следвана от Нова Зеландия с 2.6% и Исландия с 10.4%. Средният размер на удръжките при този слой от населението за страните от ОИСР е в размер на 27.5%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg