Ръководството на Yahoo най-вероятно ще отхвърли офертата на Microsoft

669
Ръководството на Yahoo най-вероятно ще отхвърли офертата на Microsoft

Бордът на дириекторите на Yahoo Inc. ще отхвърли предложението за закупуване от страна на Microsoft Corp., което бе на стойност 44.6 млрд. долара, според запознати.

Тази цена е твърде ниска и не оценява реалното състояние на интернет-компнаията, считат от мениджмънта й.

Ръководството на Yahoo е взело това решение след изследването на редица алтернативи за бъдещото развитие на компанията.

Според пазарните наблюдатели обаче, ако най-голямата световна софтуерна компания Microsoft толкова желае да закупи интернет-търсачката, то от там могат да заобиколят борда й, и да отправят офертата от 31 долара на акция директно към акционерите на компанията.

Друга алтернатива е от Microsoft да увеличат офретата си до примерно 35 долара за акция.

Според други анализатори, действието от страна на ръководството на Yahoo е напълно логично и в рамките на стремежа му за постигането на по-добра цена, защото в противен случай, те биха отнесли значителни критики от страна на основните акцинери.

Ръководството на компанията и без това търпи значителен по размер критики от страна на акционерите, като в резултат на слабите резултати на компанията през последните тримесечия, акциите на компанията заубиха над 40% от стойността си, или около 20 млрд. долара от пазарната си капитализация.

Предложението дошло от водещата световна софтуерна компания доведе до силно повишени на акциите на компанията, които бяха достигнали 19 долара за брой, преди оповестяването му. Края на миналата седмица те приключиха при ниво от 29.20 долара за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg