Ръст на молбите за помощи и на инфлацията в САЩ

910
Ръст на молбите за помощи и на инфлацията в САЩ

Броят на първоначалните молби за помощи при безработица в САЩ неочаквано е нараснал с 1 000 до 428 000, през миналата седмица.

Предварителните очаквания бяха за понижение до 411 000.

В същото време индексът на потребителските цени нараства с 0.4%, ако бъдат включени волатилните цени на хранителните и енергийните продукти. Основният индекс на потребителските цени се повишава с 0.2%, което беше в тон с предварителните очаквания.

Днес има и други икономически данни от САЩ, които не са окуражаващи. Производствената активност в щата Ню Йорк се свива в четвърти пореден месец през септември.

Дефицитът по текущата сметка на САЩ пък се свива неочаквано до 118 млрд. долара през второто тримесечие, в сравнение с ревизираните 119.6 млрд. долара за първото тримесечие след като износът на страната достигна рекордна стойност.

Като процент от БВП дефицитът по текущата сметка намалява до 3.1% през второто тримесечие, в сравнение с 3.2% през първото.

Износът на стоки и услуги се увеличава до 716.7 млрд. долара, надминавайки предходния рекорд от второто тримесечие на 2008 г.

Икономистите очакваха дефицитът по текущата сметка да се увеличи до 122.5 млрд. долара в сравнение със 119.3 млрд. долара преди това.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg