Ръст на молбите за помощи и на инфлацията в САЩ

948
Ръст на молбите за помощи и на инфлацията в САЩ

Броят на първоначалните молби за помощи при безработица в САЩ неочаквано е нараснал с 1 000 до 428 000, през миналата седмица.

Предварителните очаквания бяха за понижение до 411 000.

В същото време индексът на потребителските цени нараства с 0.4%, ако бъдат включени волатилните цени на хранителните и енергийните продукти. Основният индекс на потребителските цени се повишава с 0.2%, което беше в тон с предварителните очаквания.

Днес има и други икономически данни от САЩ, които не са окуражаващи. Производствената активност в щата Ню Йорк се свива в четвърти пореден месец през септември.

Дефицитът по текущата сметка на САЩ пък се свива неочаквано до 118 млрд. долара през второто тримесечие, в сравнение с ревизираните 119.6 млрд. долара за първото тримесечие след като износът на страната достигна рекордна стойност.

Като процент от БВП дефицитът по текущата сметка намалява до 3.1% през второто тримесечие, в сравнение с 3.2% през първото.

Износът на стоки и услуги се увеличава до 716.7 млрд. долара, надминавайки предходния рекорд от второто тримесечие на 2008 г.

Икономистите очакваха дефицитът по текущата сметка да се увеличи до 122.5 млрд. долара в сравнение със 119.3 млрд. долара преди това.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...