Ръст на продажбите на Roche през третото тримесечие

769
Ръст на продажбите на Roche през третото тримесечие

Продажбите на Групата Roche са се увеличили с 3.1 млрд., достигайки до 36.4 млрд. швейцарски франка за първите девет месеца на 2009 г., като ръста на фармацевтичната и диагностичната дивизия е значително по-бърз от този на съответните пазари.

Продажбите на Фармацевтичната дивизия са нараснали с 12%, като това се дължи на постоянно силно представяне на водещите противоракови лекарства, Луцентис (офталмология), Пегасис (хепатит В и С) и Мирцера (симптоматична анемия). Противораковото лекарство Авастин получи одобрение в САЩ за лечение на пациенти с рак на бъбрека и в ЕС при пациенти с рак на гърдата (разширяване на показанията за приложение). Също така МабТера получи одобрение в ЕС за лечение на пациенти с рецидивирала или рефрактерна лимфоцитна левкемия.

Глобалното разпространението на пандемичния грипен вирус А (H1N1) през 2009 доведе до изключително голямо търсене на Тамифлу през второто и третото тримесечие на годината.

Продажбите на антивирусното лекарство Тамифлу (оселтамивир) в глобален мащаб са общо 2 млрд. швейцарски франка за първите девет месеца, което е увеличение с 362% или 1.576 млрд. франка спрямо същия период на миналата година. Продажбите за пандемични запаси наброяват до 1.38 млрд. франка за първите девет месеца. Roche работи в сътрудничество със Световната здравна организация (СЗО) и правителствата по света, за да подкрепи пандемичната им готовност и да доставя Тамифлу на нуждаещите се.

След финализирането на споразумението за обединение с Дженентек през март тази година и бързото осъществяване на транзакцията, дейностите по интеграцията вървят успешно и вече носят съществени ползи по отношение на продуктивността. Интегрирането до голяма степен ще бъде приключено до края на тази година.

Както беше обявено през септември, от януари 2010, Корпоративният изпълнителен комитет е с нова структура и ще продължи да следва фокусираната стратегия на Roche, която се формира около комбинирането на лекарства и диагностика. По-голямата лидерска структура ще осигури разнообразни подходи и ще ръководи иновацията в ключовите области на развойната дейност и научните разработките в ранни фази на развитие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg