Ръст в броя на молбите за помощи при безработица в САЩ

140
Ръст в броя на молбите за помощи при безработица в САЩ

Броят на американците подаващи първоначални молби за помощи при безработица скача през миналата седмица след три поредни понижения.

Първоначалните молби за помощи при безработица в САЩ са се увеличили с 12 000 през миналата седмица, до 472 000, което е най-високото им ниво от месец.

Икономистите очакваха очакваха броят на молбите да падне до 450 000, показва проучване на Thomson Reuters.

Броят на молбите се движи около 450 000 от началото на годината, след като се понижаваше стабилно през втората половина на 2009 г.

Броят на хората, които продължават да получават помощи е нараснал с 88 000 до 4.57 милиона.

В същото време потребителските цени в САЩ падат във втори пореден месец. По-евтините енергийни продукти са основният фактор за спада в цените.

От Министерството на труда обявиха, че индексът на потребителските цени в САЩ е паднал с 0.2% през май, след понижение от 0.1% през април.

Така наречените основни цени, в които не се включват енергийните и хранителните продукти, нарастват с 0.1% през май, след като останаха без промяна в предходния месец.

От Министерството на търговията пък обявиха, че дефицитът по текущата сметка се е увеличил до 109 млрд. долара за периода януари-март, в сравнение с ревизираните 100.9 млрд. долара за четвъртото тримесечие на миналата година.

Дефицитът по текущата сметка на САЩ се сви до 378.4 млрд. долара през 2009 г., което представляваше понижение с 43.4% в сравнение с дефицита от 668.9 млрд. долара за 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg