Ръст в поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

666
Ръст в поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са нараснали с повече от очакваното през юли на фона на голямото търсене на самолети и моторни превозни средства, информира Reuters.

Данните на министерството на търговията на САЩ показват, че поръчките на дълготрайни стоки скачат с 4% след ревизирания спад от 1.3% за юни. Първоначалните данни за юни бяха за 1.9% спад.

Предварителните очаквания на икономистите бяха за повишение от 2% за миналия месец. По-големият ръст идва от 14.6-процентния скок в поръчките на транспортно оборудване, което е най-голямото увеличение от януари насам.

Ако бъде изключен транспортния сектор, поръчките неочаквано нараства с 0.7% след повишение от 0.6% за юни. Икономистите очакваха спад от 0.5%.

Поръчките на капиталови стоки извън сектора на отбраната и невключващи самолети, намаляват с 1.5% през миналия месец, след ревизирания ръст от 0.6% за юни.

Икономистите очакваха понижение от 1% в сравнение с обявения преди това ръст от 0.4% за юни.

През миналия месец ръстът в поръчките на дълготрайни стоки е подпомогнат от 43.4-процентно увеличени в поръчките на самолети, което заличава спада от 24% за юни. Boeing е получила поръчки за 115 самолета, в сравнение с 48 през юни.

Поръчките на моторни превозни средства скачат с 11.5%, което е най-голямото увеличение от януари 2003 г., след като бяха нараснали с едва 0.1% в предходния месец.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg