Ръст в поръчките на щатски дълготрайни стоки

676
Ръст в поръчките на щатски дълготрайни стоки

Поръчките на щатски дълготрайни стоки неочаквано нарастват през октомври, информира Reuters.

Отделни данни показаха, че потребителските разходи в САЩ през октомври са нараснали минимално.

Броят на първоначалните молби за помощи при безработица пък нараства леко през миналата седмица до 393 000.

От Министерството на търговията на САЩ днес обявиха, че поръчките на дълготрайни стоки, с изключение на сектора на транспорта, са нараснали с 0.7%, след ревизиран надолу ръст от 0.6% за септември. Очакванията на икономистите бяха предварително обявеният ръст от 1.8% за тази категория да остане без промяна.

Слабото търсене на транспортно оборудване обаче допринесе за спад на общите поръчки с 0.7% след понижение от 1.5% през септември. Очакванията на икономистите бяха за спад на общите поръчки с 1.0% през миналия месец.

Общите поръчки бяха свалени от 4.8-процентния спад на поръчките на транспортно оборудване. Boeing например е получила само седем поръчки за самолети, в сравнение с 59 през септември. Спадът надделя над ръстът от 6.2% в поръчките на моторни превозни средства.

Броят на първоначалните молби за помощи при безработица леко нараства през миналата седмица, но остава под 400 000 за трета поредна седмица.

Броят на молбите се увеличава до 393 000 в сравнение с ревизираните нагоре 391 000 за предходната седмица.

Разходите на потребителите в САЩ са нараснали минимално през октомври, но доходите им се увеличават с най-много от седем месеца. Тези допълнителни средства могат да допринесат за ръст на разходите по време на новогодишните празници.

От Министерството на търговията обявиха, че потребителските разходи са се увеличили с 0.1% през миналия месец, което е най-малкото увеличение от четири месеца. Доходите обаче са нараснали с 0.4%, което е най-голямото повишение от март.

Автор: Илия Атанасов

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg