Резултатите на Ford над прогнозите

699
Резултатите на Ford над прогнозите

Вторият най-голям щатски производител на автомобили - Ford Motor Co. отчете по-голяма от очакванията печалба през второто тримесечие, като купувачите са купували повече компактни модели като Fiesta, следствие на скъпите горива.

Нетната печалба на компанията е възлязла на 2.4 млрд. долара, в сравнение с 2.6 млрд. долара година по-рано.

Без да се отчитат еднократните елементи печалбата на акция е възлязла на 65 цента, или с четири цента повече от средните очаквания на анализаторите.

Продажбите са се повишили с 1.4% до 35.5 млрд. долара, дори въпреки продажбата на дела й в Volvo.

Продажбата на автомобили са се забавили до 12.1 млн. на годишна база през второто тримесечие, в сравнение с 13.1 млн. предходните три месеца.

От компанията повишиха на три пъти цените на продаваните си автомобили, като в същото време намалиха отстъпките за дилърите.

Специалистите прогнозират, че потребителите във все по-голяма степен ще се ориентират към покупката на по-малки и икономични автомобили.

Вчера акциите на компанията изгубиха 14 цента от стойността си и приключиха при ниво от 13.17 долара. Те изгубиха 22% от стойността си през тази година, след като поскъпнаха с 68% през изминалата.

Продажбите на компанията през второто тримесечие са се повишили до 35.5 млрд. долара, като и тук резултатът се оказа над средните очаквания на инвеститорите за такива в размер на 32.1 млрд. долара.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg