С 25% в световен мащаб нарастват възобновяемите енергийни източници

328
С 25 на сто в световен мащаб нарастват възобновяемите енергийни източници, е отчетено на Съвета на министрите от Европейския съюз по конкурентоспособност (вътрешен пазар, индустрия и изследвания).

На срещата на 28 септември т. г. в Брюксел от българска страна е участвала заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева, съобщи правителствената информационна служба.

Председателстващият заседанието - министърът на икономиката и иновациите на Португалия Мануел Пиньо, е очертал предизвикателствата, които стоят пред европейската икономика. Специално внимание е обърнато на конкурентоспособността и нарастващото значение на икономиките на Бразилия, Русия, Китай и Индия.

Министрите са обсъдили индустриалната политика на ЕС, стратегията за електронните умения и е направен междинен преглед на политиката към малките и средните предприятия. Еврокомисарят по предприемачество и индустрия Гюнтер Ферхойген е представил политическия контекст, в който се развиват индустриалната политика и мерките спрямо малките и средните предприятия.

И двете политики са интегрална част от Лисабонската стратегия. Основните приоритети са опростяване на административните изисквания, повишаване на енергийната ефективност, борбата с климатичните промени и устойчивата индустриална политика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg