Самоубийствата в американската армия скачат с 30% през 2020 г.

588
Самоубийствата в американската армия скачат с 30% през 2020 г.

© Pixabay.com

Самоубийствата в американската армия са се увеличили притеснително през 2020 г., според публикация на Associated Press.

Високопоставени служители в министерството на отбраната на страната смятат, че ограниченията около коронавируса може би се отразяват сериозно върху психическото здраве на членовете на щатските въоръжени сили.

Като цяло самоубийствата във въоръжените сили нарастват с 20% през 2020 г., в сравнение със същия период на 2019 г., според AP, като изданието се позовава на ръководители от министерството на отбраната, които са запознати с данните.

Самоубийствата сред активните военнослужещи са се увеличили с 30%, в сравнение с 2019 г., нараствайки от 88 до 114. От министерството на отбраната не са отговорили на молбата на Forbes за статистически данни.


Данните от първите три месеца на 2020 г. показваха, че самоубийствата в армията намаляват, но след това започват да скачат през пролетта, когато са въведени новите мери срещу разпространението на коронавируса.

Жената, която следи 450 „мрачни“ профила в InstagramПомощта, която оказва на потребители на Instagram, които искат да се самоубият, не е роля, която Ингебьорг е избрала сама за себе си. Тя не работи за платформата и не получава заплащане за това, което прави. Нито пък е квалифицирана да предлага помощ

Периодите, в които военнослужещите не се прибират при семействата си, са увеличени от 10 на 11 месеца заради наложената двуседмична карантина в началото и края на всеки такъв период.

Ранените войници пък в момента са изложени на много по-голяма изолация, отколкото преди това, докато получават медицински грижи.

Препоръките за посещение на учреждения за лечение на психическото здраве скачат с 48% сред включените в проекта Wounded Warrior Project в периода април-август, в сравнение с предходния петмесечен период, според AP.

От министерството на отбраната са обсъдили увеличението на самоубийствата и предстои да предприемат евентуални промени с цел подобряването на психическото здраве на военнослужещите, според AP.

Една от мерките, които се обмислят, е съкращаването на периодите, в които военнослужещите са далече от семействата си.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg