Samsung заведе насрещен иск срещу Apple

1288
Samsung заведе насрещен иск срещу Apple

Производителят на смартфони Samsung е завел насрещен съдебен иск срещу Apple, в който се твърди, че iPhone и iPad нарушават редица патенти на южнкорейската компания.

Преди седмица Apple заведе дело срещу Samsung, обвинявайки компанията, че копира дизайна на продуктите, потребителския интерефейс и опаковките на щатската компания, но Samsung отвърща на удара със собствен съдебен иск.

Южнокорейската компания твърди, че произвежданите от Apple iPhone и iPad нарушават 10 патента на Samsung, свързани с намаляването на потребяваната енергия при преноса на данни, намаляването на грешките при преноса на 3G данни и безжичните комуникации.

Samsung иска преустановяване на производството на тези продукти на Apple и парично обезщетение.

Samsung е най-големият конкурент на Apple на пазара на таблети и водещият световен производител на смартфони, използващи операционната система Android на Google. Ако Apple получи изгодно съдебно решение по отношение на патентите, това би навредило на бизнеса на Samsung и би отслабило конкуренцията на щатската компания.

Това обаче няма да е лесно, след като Samsung влезе в съдебната битка с насрещен иск. Този тип искове често се прилагат като защитна тактика за принуждаване на отсрещната страна да се откаже от първоначалния си иска и да се стигне до някакво извънсъдебно споразумение.

Постигането на споразумение е важно и за двете компании, тъй като в момента те имат бизнес отношения. Samsung доставя чипове за продуктите на Apple. Това е важен източник на приходи за Samsung, но компанията би могла да сложи край на доставките на чипове за Apple, ако щатската компания продължава да нарушава патентите й.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg