Сектора на услугите в Германия ще създаде 200,000 нови работни места догодина

455

Сектор на услугите в Германия се очаква да създаде най-малко 200 000 нови работни места следващата година, като малкия и среден бизнес трябва да са много внимателни в икономическата среда, съобщава FT.com

Смесени икономически фактори се отразяват върху сериозните промени наблюдавани в най-голямата европейска икономика тази година, като също значение имат очакваните понижения в цените на местните стоки и естествено високите цени на горивата.

Около 42 % от може би 10,000 компании проучвани от 81 члена на търговската камара на Германия, определят бизнес климата като "добър", което е повече от миналата година, когато едва 35 % от всички определяха бизнеса си за успешен с реализирани добри печалби.

Новите работни места ще са с около 5 % повече в сравнение с предходната година.

Повечето компании не са много разтревожени около засилващата се сила на еврото срещу американския долар, което влияе негативно на бизнеса им и прави стоките им по-слабо конкурентни на международните пазари.

Покачването на европейската валута е засегнало едва една четвърт от всички компании в Европа, главно занимаващи се с износ на стоки за страни извън границите на континента.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...