Следваща спирка за S&P 500 - 983 пункта?

668
Следваща спирка за S&P 500 - 983 пункта?

Широкият щатски индекс Standard & Poor's 500 може да регистрира понижение от 5%, преди да продължи с възхода си, сочат технически анализ на специалисти от консултантската компания Schaeffer's Investment Research.

Индексът приключил при ниво от 1 042.73 пункта на 11 септември е възможно да се понижи до 983.36 пункта, което е среднодневното му ниво за последните 50 дни, според Тод Саламон, вицепрезидент на компанията.

Има някои притеснения на инвеститорите, които могат да инициират спада на индекса до посоченото ниво. Някои инвеститори се опасяват, че настоящите нива от над 1 000 пункта са били достигнати твърде бързо, за прекалено кратък срок.

В същото време продължават да съществуват опасения на пазара относно това дали световната и в частност щатската икономика трайно е на път да излезе от рецесията, както и какво ще покажат печалбите на големите щатски компании през тримесечието.

Индексът S&P 500 регистрира ръст от 54% от 12-годишното си дъно постигнато на 9 март тази година, като повишението става реалност едва за шест месеца.

Повишението до голяма степен се предопредели от резултатите изнасяни от големи компании от Johnson & Johnson до Goldman Sachs Group Inc., които се оказаха над очакванията на анализаторите.

Повишението допринесе за това индексът да се търгува при съотношение цена-отчетени печалби на компаниите компоненти от 19, което е най-високото ниво от 2004 година насам, сочат данните на Bloomberg.

След понижението до посоченото ниво от под 1 000 пункта е възможно отново да станем свидетели на ръст до ниво от 1 053.46 пункта, което отговаря на 80-седмичната пълзяща средна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg