S&P 500 отчете трети пореден връх за годината

709
S&P 500 отчете трети пореден връх за годината

Индексът S&P 500 вчера достигнаха най-високото си ниво от две години на фона добрите данни за търговския обмен на САЩ и признаците, че пакетът за данъчни облекчения ще бъде одобрен в Сената. Цените на щатските държавни ценни книжа отново паднаха, тъй като инвеститорите очакват данъчното споразумение да доведе до икономически ръст и по-голям бюджетен дефицит, информира AP.

От Министерството на търговията на САЩ вчера обявиха, че търговският дегфицит на страната през октомври е паднал до най-ниското си ниво от девет месеца. Нарастващото търсене на американски стоки в чужбина е увеличило износа на страната до най-високото му ниво от повече от две години.

В отделен доклад Министерството на финансите обяви, че бюджетният дефицит е достигнал 150.4 млрд. долара през ноември. Цените на щатските държавни ценни книжа паднаха след излизането на данните. Доходността на 10-годишните облигации нарасна до 3.33%, в сравнение с 3.21% в четвъртък.

Индексът S&P 500 нарасна със 7.40 пункта, или 0.6%, до 1 240.40 пункта. Това беше третия пореден ден, в който индексът затвори на нов връх за годината. S&P 500 отчита повишение от 11.2% от началото на годината и в момента е на същото ниво както в седмицата преди Lehman Brothers да фалира през септември 2008 г.

Dow Jones вчера добави 40.26 пункта, или 0.4%, до 11 410.32 пункта. General Electric Co. беше най-добре представилата се компания в индекса вчера, след като акциите й поскъпнаха с 3.4% до 17.72 долара. От GE обявиха, че планират да увеличат дивидента си със 17%.

Технологичният Nasdaq вчера отчете ръст от 20.87 пункта, или 0.8%, до 2 637.54 пункта.

Dow отчете най-слабо седмично представяне измежду трите основни индекса, след като нарасна само с 0.3%. S&P 500 е нараснал с 1.3% в последните пет сесии, докато повишението при Nasdaq е от 1.8%.

Инвеститорите вчера бяха насърчени от нарастващата вероятност Сенатът да одобри законодателни промени, които ще отменят предстоящите данъчни увеличения от 1 януари.

Демократите от Камарата на представителите се противoпоставиха на данъчното споразумение като в четвъртък взеха решение да не позволяват законодателните промени да бъдат подложени, ако не бъдат намалени данъчните облекчения за най-богатите.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg