Студентското кредитиране в САЩ е бизнес за трилиони

1246
Студентското кредитиране в САЩ е бизнес за трилиони

© Pixabay

Четирима на всеки десет американци, записали се в колеж, е теглил студентски заем.

Оказва се обаче, че нежният пол доминира в това отношение, като близо 2/3 от общия дълг по студентски заеми в САЩ се държи от жени, сочат данните на American Association of University Women - организация, която се бори за равенство в образованието, предава CNN.

Една  от причините за големия дълг, държан от дамите, е по-високият брой жени, влизащи в колеж. Според статистиката, жените заемат 56% от студентите, записали се през 2016 г.

Това обаче не е достатъчно да обясни диспропорцията.

Освен че повече жени теглят заеми, кредитите, които взимат, са за по-високи суми. Така дамите дължат средно с 2 740 долара повече от мъжете, след като придобият бакалавърската си степен.

Също така жените изплащат заемите си по-бавно от мъжете, което означава, че плащат повече лихви поради по-дългите периоди за погасяване.

Ето някои любопитни данни за студентското кредитиране в САЩ:

Американците дължат 1.5 трилиона долара по студентските си заеми

Размерът на студентските заеми в САЩ достигна 1.5 трилиона долара през първото тримесечие на 2018 г., сочат данните на Федералния резерв.

Размерът на кредитите за обучение в страната изпреварва този на заемите за автомобили (1.1 трилиона долара) и тези по кредитните карти (977 млрд. долара).

42% от студентите успяват да погасят дълговете си

Въпреки че голяма част от студентите успяват да погасят дълговете си, 30% от тях имат и други заеми, като такива по кредитни карти или ипотечни кредити, сочи проучване на Федералния резерв от 2017 г.

Голям процент от настоящите студенти теглят заеми, но ситуацията е се подобрява спрямо пика, отчетен през учебната 2010-2011 г.

Дипломираните студенти дължат средно по 28 400 долара

Сред младежите, придобили бакалавърска степен през 2016 г., средният размер на дълга възлиза на 28 400 долара, по данни на The Collige Board.

Колко пари трябва да имаш, за да си богат?Колко пари трябва да притежава човек, за да може да се нарече богат?

Това е сериозно повишение спрямо 2001 г., когато средния дълг на дипломираните студенти е възлизал на 22 100 долара.

20% от длъжниците имат просрочия по кредитите си

Тези, които никога не успяват да завършат колежа, имат най-големи проблеми с плащането на заема си, посочва докладът на Федералния резерв.

11% от успешно дипломиралите се срещат проблеми с погасяване на заемите си.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

mason
# 0
00:02 | 7 February 2019
Здравейте всички, тук идва кредит Оферта, която ще промени живота ви завинаги, СВИДЕТЕЛСТВО ЗА КАК ПОЛУЧАВА ЗАМЕСТВАНЕ НА ЖИВОТА НА МОЯТА СЕМЕЙСТВО Моето име е г-жа OLIVER MASON. Аз живея в САЩ Флорида и аз съм щастлива жена днес? Казах на себе си, че всеки заемодател, който може да промени живота ми и този на семейството ми, ще се обърна към всяко лице, което търси заем за тях. Те дадоха щастие на мен и моето семейство, имах нужда от заем от $ 250,000.00, за да започна живота си навсякъде като вдовица с 3 деца Исках да кажа тази честна и божествена кредитна компания онлайн, която ми помогна с кредит от $ 250,000.00 US Доларът, те наистина са БОГ, които се страхуват от хората, работещи с реномирана компания. Ако имате нужда от заем и сте 100% сигурни, че ще изплатите заема, моля, свържете се с тях и моля, кажете им, че г-жа ОЛИВЪР МАСОН ви е насочила към тях. контакт чрез E_mail: alenxanderwalkerloanfirm@outlook.com
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg