Сумарните активи на хедж-фондовете с повишение от 8% през второто тримесечие

371
Сумарните активи на хедж-фондовете с повишение от 8% през второто тримесечие

Сумарните активи на хедж-фондовете са се повишили с 8% през второто тримесечие на годината до 2.593 трлн. долара, в сравнение с размера им от 2.401 трлн. долара през първото, посочиха данни на HFN (HedgeFund.net).

Увеличението се е предопределило от приток на капитали към тях в размер на 107.3 млрд. долара, докато тези от капиталови печалби са допринесли за повишение от 89.6 млрд. долара, което бе второто им най-голямо тримесечно повишение в историята на фондовете.

За първите шест месеца на годината активите на високорисковите фондове са се повишили с 20.4%, от които 268 млрд. долара са били новопостъпили следства.

Като тенденция се е оформила забавянето на повишението на активите на фондовете инвестиращи на паричните пазари в инструменти с фиксиран доход, на фона на изоставащото им спрямо останалите фондове представяне през първото тримесечие на годината.

С близки до рекордните стойности са се повишили активите на фондовете инвестиращи на развиващите се пазари.

През второто тримесечие активите им са се повишили с 14.2% до 279.3 млрд. долара, от които 20.9 млрд. долара са били от новопостъпили в тях средства.

За засиления интерес към тези фондове са допренесли силното повишение на фондовите пазари в развиващите се страни, които за периода са били и най-добрепредставящите се пазари.

Фондовете със смесена стратегия, които все повече се разглеждат, като алтернативни на широките фондове на фондове са регистрирали трето поредно тримесечие на двуцифрен ръст на активите си, като те са се повишили с 10.5% в сравнение с първото тримесечие на годината до 321.9 млрд. долара.

Активите на фондовете инвестиращи предимно в Южна Америка също са се радвали на значително повишение, като през второто тримесечие те са се повишили с 17.4% до 11.8 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg