Световното производство на месо ще се удвои до 2050

879
Световното производство на месо ще се удвои до 2050

Световното производство на месо трябва да се удвои до 2050 г. и ще достигне 463 милиона тона, за да бъде задоволено нарастващото търсене в света. Това ще наложи значителни инвестиции в животновъдството, съобщи Организацията на ООН по прехрана и земеделие, ФАО в годишен доклад.

"За да бъде задоволено нарастващото търсене, годишното световно производство на месо трябва да се увеличи от 228 милиона на 463 милиона тона до 2050 г.", съобщава ФАО.

"Необходими са спешни инвестиции в сектора на животновъдството, за да се отговори на нарастващата нужда от животински продукти и в същото време да се допринесе за намаляването на бедността, за засилването на хранителната сигурност, за опазването на околната среда и на човешкото здраве", допълва ФАО.

"Животновъдството е ключов сектор в нашата борба срещу глада и бедността. Този сектор представлява 40% от земеделското производство, той осигурява препитание на 1 милиард души и е един от най-динамично развиващите се сектори в земеделието като цяло", подчерта генералният директор на ФАО Жак Диуф при представянето на доклада.

През 2009 г. ФАО обяви, че броят на гладуващите вече е надхвърлил 1 милиард души, което се равнява на една шеста от населението на света. В доклада се отбелязва също така необходимостта от "засилване ефективността на използването на природните ресурси в сектора и да ограничаване на вредите от животновъдството върху околната среда".

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg