Takreer, Neste Oil и OMV подписват за общ завод за петролни продукти в Абу Даби

478
Takreer, Neste Oil и OMV подписват за общ завод за петролни продукти в Абу Даби

Takreer, петролна компания за рафиниране от Абу Даби, Neste Oil от Финландия и австрийската нефтена и газова компания OMV продължават своите планове за създаване на обща компания и завод за производство на петролни продукти с много висок вискозитет от група III ( Very High Viscosity Index (VHVI) Group III ) и без съдържание на сяра в Ruwais (Abu Dhabi).

Тези петролни продукти ще бъдат използвани са смесване в маслата от най-висок клас. Съвместното дружество ще бъде 60% собственост на Takreer и по 20% на Neste Oil и OMV.

Страните подписаха Основни положения от споразумението в Абу Даби, което включва основни принципи за дизайна, конструкцията и дейността на съоръжението за производство на петролни продукти и търговските условия по проекта.

Планираното съоръжение ще има производствен капацитет 500,000 тона на година петролни продукти с много висок вискозитет (VHVI), използвани за смесване в най-висок клас масла. Суровината за производството ще бъде осигурена от Takreer Hydrocracker, от рафинерията Ruwais.

Neste Oil ще внесе технологията и производственото ноу-хау, и първоначално ще отговаря за разпространението на продуктите. OMV ще внесе ноу-хау и опит в смесването и продажбата. Front End Enginering Design (FEED) е планиран да стартира до второто тримесечие на 2008 г. Страните имат намерение да вземат окончателното решение за инвестицията след фазата FEED.

Търсенето на висок клас масла без съдържание на сяра се засилва в световен мащаб. Тази тенденция се дължи на качествата на маслата, отговарящи на настоящите и бъдещи изискания за по-високи екологични стандарти.

Проектът комбинира силните страни на трите компании в дизайна, производството и продажбите на висок клас петролни продукти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg